Pogoji poslovanja

1. Uvod

Spletna stran www.sprogar.si je v lasti ORTHODONTICA ZOBOZDRAVSTVO, ŠPELA SPROGAR S.P., Brilejeva ulica 13, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju družba). Spletna stran je namenjena predstavitvi ordinacije.

2. Vsebina spletnega mesta

Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. Družba se obvezuje, da bo storila vse kar je v njeni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov. Spletna stran bo praviloma dostopna 24 ur na dan vse dni v letu. Zaradi tehničnih ali drugih razlogov lahko spletna stran ni dosegljiva tudi brez vnaprejšnjega opozorila. Zato družba ne odgovarja za obdobja nedelovanja.

3. Zaščita avtorskih pravic

To spletno mesto je izključna last družbe, zato je prepovedana kakršna koli zloraba podatkov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. Prepovedano je kakršnokoli kopiranje, distribucija ali druga uporaba vse zgoraj navedenih podatkov brez predhodne vednosti in dovoljenja družbe. Nekatere slike na spletni strani so licenčno uporabljene s spletne strani freepik.com in unsplash.com.

4. Zaščita zasebnosti

Na naših straneh lahko uporabljamo nujno potrebne sejne piškotke. Ti piškotki so bistvenega pomena, saj omogočajo, da se premikate po spletni strani in uporabljate njene možnosti. Sejni piškotek se zbriše, ko uporabnik zapre spletni brskalnik ali ko je potekel določen čas (pomeni, da je seja potekla). Med slednje denimo sodijo piškotki time. Piškotek lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami tudi preprečite, da bi se shranil.

Piškotki so majhne datoteke, ki skrbijo za boljšo komunikacijo z spletnim mestom in s pomočjo katerih denimo spletno mesto lahko vodi vaše osebne nastavitve. Pomembno je vedeti, da preko teh datotek nikakor ne moremo priti do vaših osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vaše računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

Podatki, ki jih boste vpisali na spletnem mestu, so nam poslani preko spleta v nezaščiteni elektronski obliki, zato so lahko na razpolago tudi tretjim osebam. Zaradi varovanja Vaše identitete in zasebnosti ne vpisujte osebnih podatkov, za katere ne želite, da so razkriti. Na spletni je mogoče preko spletnega obrazca stopiti v stik z nami z namenom povpraševanja, naročanja na pregled ali posredovanja morebitnih vprašanj na elektronski naslov naše družbe. Prav tako je mogoče stopiti v stik z nami direktno preko elektronske ali navadne pošte oziroma s pomočjo telekomunikacijskih virov.

Vse osebne podatke, ki nam jih posredujete (ime, priimek, telefon, elektronska pošta), bomo obravnavali zaupno in jih uporabili zgolj v namene, za katere ste jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za kak drug namen, vas bomo o tem predhodno obvestili in vas zaprosili za vaše soglasje.

Podatke, ki nam jih posredujete nam posredujete prostovoljno in na osnovi privolitve v komunikacijo po elektronski pošti za namen komuniciranja za vaše povpraševanje. Te podatke bomo obdelovali zgolj za potrebe medsebojne komunikacije, priprave ponudbe ipd. Za pravilnost in točnost teh podatkov ste odgovorni izključno sami.

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavno zakonodajo imate pravico do preklica privolitve, pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka netočnih podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do pozabe oz. izbrisa vseh podatkov, pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Popravek, prepoved obdelave ali izbris vaših osebnih  podatkov lahko zahtevate tako, da nam to sporočite pisno po pošti.

V primeru, da z našim odzivom, povezanim z zahtevkom za vpogled, popravek, prepoved obdelave ali izbris podatkov niste zadovoljni oziroma menite, da so vam kršene pravice do varstva osebnih podatkov, se lahko pritožite informacijskemu pooblaščencu.

Na vašo zahtevo, s katero uveljavljate svoje pravice v zvezi z navedenimi osebnimi podatki, moramo odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

5. Zunanje povezave

V primeru sklicevanja ali povezovanja te spletne strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, družba ne prevzema odgovornosti tako za vsebino kot za pravilnost delovanja teh spletnih strani.

6. Sprememba pogojev

Družba si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj ko so objavljene. Zaradi teh pravic si ob vsakem obisku našega spletnega mesta pozorno preberite pravila in pogoje poslovanja.

7. Pristojno sodišče

Za razlago in vsa pravna vprašanja v zvezi z uporabo materialov, ki so objavljeni na teh spletnih straneh se uporablja izključno slovensko pravo. Za zahtevke in spore v zvezi z uporabo omenjenih materialov je pristojno sodišče v Ljubljani.

8. Zaključek

Z vstopom na spletno stran soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji in jih boste spoštovali.

ORTHODONTICA ZOBOZDRAVSTVO, ŠPELA SPROGAR S.P.

Ljubljana, 14. februar 2019